Šlovice 24.-31.8.2013

17.02.2014 21:55

Poslední týden v srpnu jsme odjeli na tábor. Celé léto sluníčko hřálo a asi proto nám tábor začal deštěm. Pršelo dva dni, ale ani to nám nevadilo a hráli jsme si a soutěžili v klubovně. Dokázali jsme, že fotbal se dá hrát i na vozíku a že nemusíme mít vybroušenou techniku na bowling, hlavně že kuželky spadnou. Pořád pršelo, a tak se ke slovu - nebo spíš k muzicírování dostala kytara a také i trochu výtvarničení. Vyzdobili jsme si trička, malovali jsme skleničky na svíčky. Třetí táborový den už vysvitlo sluníčko a hurá ven. Cestou necestou dolů k řece - ti zdatní to zvládli bez reptání na jedničku. Další den  nás čekala pohádková cesta k Perníkové chaloupce s odměnou za splněné úkoly, které jsme dostali od Anděla, Šaška, Sněhuláka, Čerta a Ježibaby. Večer jsme seděli venku a zpívali a muzicírovali. Kdo vydržel a nešel spát a měl velikou odvahu, šel loupat perníčky z chaloupky. Ostatní je pak dostali od Ježibaby na konci tábora. Další dny jsme pak stříleli paintball - a kupodivu letos úplně všichni, i ti, kteří se ještě vloni báli.  A přiblížil se konec tábora a všichni už očekávali čtyřnohou kamarádku Jessinku. Nechala nás po sobě se válet, ale i ona se pak válela po nás, seděla s námi u stolu, běhala, mazlila se. Domů jsme odjížděli smutní, že tábor končí, ale už se těšíme na další rok.

Děkujeme všem, kteří nám pomáhají tábor realizovat - Magistrát Města Kladna - úhradou pobytu kladenských účastníků, OÚ Hostomice, úhradou pobytu účastníka, OÚ Kamenné Žehrovice, OÚ Kyšice, OÚ Chrustenice - částečnou úhradou pobytu účastníka.

A také musím poděkovat všem asistentům - Jirkovi, Honzovi, Šindymu, Zuzce, Lucce, Barče, Nikole, Kačce, druhé Kačce, Lence, Tomášovi, Filipovi a benjamínkovi Danovi.

Bandoooo už se na vás všechny těším :-). Jitka