Šlovice 2012

Celé prázdniny jsme se těšili na jejich konec – zní to trošku divně, ale letošní tábor proběhl až úplně poslední prázdninový týden. Sešli jsme se opět v hojném počtu a odpočívali jsme, hráli jsme si, zpívali, sportovali, debužírovali, tancovali, stříleli, koupali, vířili se a canisterapeutili jsme se.

Užívali jsme si opět ve Šlovicích – a nestačili jsme se divit, co se všechno změnilo – přibyl bazén, zcela nová vířivka, místo starých chat tu stojí nové, i na zakrytí pískoviště stříškou došlo.

Sluníčko nám posílalo poslední prázdninové pozdravy a nám se pak vůbec nechtělo domů. Koneckonců tábor je zdokumentován ve fotogalerii.

 

I letos patří poděkování Magistrátu města Kladna, že přispělo na účast kladenských handicapovaných dětí plnou částkou, částečně pak přispěly i Slaný a Kamenné Žehrovice. Taková pomoc rodinám je velice vítána, protože tábor je finančně velmi nákladný. Každý z účastníků totiž potřebuje svého asistenta, aby si všechny hry, sporty a lenošení užil. Kromě těchto radůstek také asistenti pomáhají leckdy svým vrstevníkům nebo kamarádům a málo mladším se zvládáním každodenních potřeb – hygiena, oblékání, polohování, aby tělo nebolelo, pomáhání s jídlem – i třeba nakrmením a po celý den děláním veselé společnosti. Veliký dík patří i jim.

 

A nesmím zapomenout i na kamaráda čtyřnohého – Jessii, která za námi přijela a nechala se drbat, hladit, česat a někdy i lehce zatáhnout a chlupy.

 

A na závěr – již máme domluvený stejný termín i na rok 2013 a těšíme se na společné chvíle.

Šlovice 2011

Tak a máme konec srpna. Sice sluníčko pálí, jakoby chtělo dohnat to, co za celé prázdniny zameškalo, ale prázdniny jsou na konci, z letošního tábora zbylo jen douklidit materiál a pomůcky, dodělat vyúčtování a začít připravovat příští tábor.

Ten letošní se doopravdy vydařil.

Celý týden bylo moc prima počasí – daly se hrát různé hry a hříčky, chodit na procházky, vyzkoušet bazén, zastřílet si či opéct buřtíky.

Pro ty, kdo nevěří, že i na vozíčku se dá krát pétanque, crocquette či střílet na terč paintballem nabízíme naši fotogalerii.

Dokonce jsme potkali na svých průzkumných výpravách i pár zvířátek. I ty jsme zdokumentovali.

Moc a moc bych chtěla poděkovat všem asistentům, kteří perfektně pečovali o své svěřence, a tak doufám, že se příští rok zase potkáme ve stejně dobrém rozpoložení a náladě, jako letos – že jo Báro, Zuzko, Terezo, Lucko, Evo, Lenko, Kačko, Nikolo, Ino, Deniso, Filipe a Jirko.

A ještě jeden dovětek – slova spokojenosti vás – asistentů mi moc hřejí u srdíčka a hrozně mi dodaly sil.

Takže už se těším a zas někdy ahoj bando!!

 Jitka                                                                        

                                                                                   

Díky všem, kteří se starali o naše děti na táboře ve Šlovicích . Díky Jarka Broulíková :-))

 

Děkuji Ině,která se starala o naší Domču na táboře i všem ostatním. Andrea Janků  an.janku@seznam.cz

 

 

                                                                                        

  Napsali o nás v měsíčníku Kladno.......

Napsali o nás ...v Echu a Radničních listech...

 

 

Šlovice  25.8. – 1.9.2012

 

Konec prázdnin už ťukal na dveře a my jsme si zabalili kufry a odjeli na poslední týden před školou na tábor do Šlovic. Počasí k nám bylo vlídné – sice zpočátku chladnější, ale tak akorát na procházky a sluníčko se nakonec i umoudřilo a dovolilo nám i koupání.

Užili jsme si na vycházkách, hledali jsme pexeso a poklad, našli jsme novou vířivku a bazén, zkoušeli jsme kroket a petang, půjčili jsme kamarádům Sokolům našeho zdravotníka Jirku – a oni na něm demonstrovali sebeobranu a zneškodnění útočníka…auuu to bolelo J

Jako správní táborníci jsme opékali buřtíky, zpívali s kytarou, zatancovali si na diskotéce, foukali bubliny a dokonce se i koulovali – ale jen míčky.

No a pak jsme si také zastříleli paintball – a to jak malí, tak velcí a nakonec za námi v pátek po předání diplomů přijela čtyřnohá kamarádka Jessie a my se s ní mazlili, hráli si, česali jí a nechali si zahřívat naše bolavá tělíčka…

To to zase uteklo….nooo nezbývá nic než poděkovat všem dospělcům, kteří se v plném nasazení věnovali malým i velkým účastníkům, Jessii, že to s námi přežila bez úhony a můžeme se těšit na příští rok. Tak ahooooj J.

Šlovice 24.-31.8.2013

Aktuality

19.02.2014 22:15
 

Šlovice 24.-31.8.2013

17.02.2014 21:55
Poslední týden v srpnu jsme odjeli na tábor. Celé léto sluníčko hřálo a asi proto nám tábor začal deštěm. Pršelo dva dni, ale ani to nám nevadilo a hráli jsme si a soutěžili v klubovně. Dokázali jsme, že fotbal se dá hrát i na vozíku a že nemusíme mít vybroušenou techniku na bowling, hlavně že...